Шуменец създаде електрически кабриолет в гаража си. Изобретателят обаче не се

...
Шуменец създаде електрически кабриолет в гаража си. Изобретателят обаче не се
Коментари Харесай

Шуменец създаде електрически кабриолет

 Шуменец създаде електрически кабриолет в гаража си. Изобретателят обаче не се лимитира до структурата, а създава и личен мотор за задвижване. Убеден е, че електрическите коли са изцяло постижимо начинание, даже и в България.

Мартин Найденов е дизайнер. Създавал е разнообразни артикули – от бойлери до мебели. Преди 20 години ползата му го води към електрическите коли.

" Тогава не беше толкоз забавно да се приказва за електрически автомобили, само че при един задоволително добър разбор и при визията на това, което ни заобикаля и заплахата от замърсяване и впрочем докара до тази мисъл за електрически автомобил ", сподели Мартин Найденов.

Оттогава Мартин създава разнообразни прототипи – както на електрически коли, по този начин и на колела и елементи за аероплан. За себе си той оставя плана за електрически кабриолет.

" Този автомобил се прави във времето, в което не се занимавам с други планове. Работя върху него от 12 години. Междувременно бяха проектирани други коли, които са си по поръчка ", споделя Найденов пред Нова тв.
Източник: varna24.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР